Tävlingen är avslutad!

Nu är tävlingen avslutad och vi räknar med att meddela vem som vunnit imorgon! Om du inte vann den här gången så hål ut! Vi har fyra tävlingar kvar, det är bara att försöka !

/ chriszy

mercy

sista chansen att vara med i vår tävling idag, imorgon lottar vi ut vinnaren som kommer att presenteras på måndag :)
sedan kommer det en ny tävling, nya priser, nya frågor. på onsdag, kom ihåg att vara med och tävla då också! och påminn gärna era nära och kära då :D
ha en fortsatt trevlig helg :) /JESSIKA

bild från när vi gick ettan. på en lektion (medicinskgrundkurs) :)


På brandstationen om några veckor..

Vi får inte ha APU (arbetsplatsförkagd utbildning, praktik alltså) på räddningsmedicin, i och med att vi i så fall skulle vart tvugna att hjälpa till på riktiga olyckor, och vi får inte ta så mycket ansvar. Istället för APU så ska vi få ha fältstudier och följa med på en brandstation eller på ambulansen för att observera hur de arbetar, och få känna på hur det är att vara på brandstation på natten till exempel, för att kanske bli väckt av ett larm och sedan åka ut på det, för att observera.

Jag är väldigt velig om jag ska vara på ambulans eller på brandstation. Brand är ju det jag vill jobba med i framtiden, men ambulans verkar minst lika spännande! Får se hur jag gör med saken!


Jag och Jessika i Romme!

/ Chriszy


love affair

Glöm inte bort tävlingen längre ner :D /Jessika

bild på igelstavikensgymnasium!

Snökaos

Idag snöade det ju itt tåg var för senat i fyrtio minuter dessutom så var bussen en kvart sen! Illa.
Vi hade i alla fall en rätt skön dag med idrott och historia!

Imorgon har vi fredagen här! För en vecka sedan så laddade vi inför romme, men nu laddar vi inför en vanlig skoldag! Blir säkert kul ändå!

Glöm inte vår tävling som finns några inlägg ner! ;)

/Chriszy

just do it

Glöm inte bort att delta i tävlingen :D alla vill väll vinna?  HÄR
/Jessika

bild på Chriszy


Jag fryser redan...

Nästa vecka (tisdag tror jag) så ska vi som går breddidrott år tre bada isvak! Med kläder! Kommer att bli en intressant uppgift för mig, som sover inomhus med mjukisbyxor, fleecetröja, extra tjockt täcke, två vanliga filtar och en dubbelvikt yllefilt - och fryser! Ja ja, bara bita ihop, för klara det ska jag!

/ Chriszy

Gooo girls

Idag hade våra vollyboll tjejer skolSM i solna. Det gick så där sa en av tjejerna men det håller jag inte med om..vi kom trea och det tycker jag är jätte bra. Självklart hade vi velat vinna men vi är SÅ stolta över de. Jätte bra jobbat tjejer:)

/johanna


Tävling på G!

Nu ska vi alltså ha våran första tävling!
Reglerna är enkla, skicka ditt svar på de två frågorna i en kommentar, vi slumpar en vinnare av de som haft mest rätt!
Glöm inte er mailadress så vi får tag på vinnarna!

Vinnaren får ett hemligt pris! Tävlingen avslutas på söndag kväll och vinnaren presenteras på måndag!

Frågor:
Vad heter den lärare på vår skola, som har samma namn som en stor man inom riksdagen?
Vad heter rektorn på igelstavikens gymnasium?

/ Jessika, Chriszy, Johanna och Therese

you can see my heart

Kom igen nu, imorgon börjar tävlingen. Kom in och se om du kan svaret!! Man vinner priser om man är så duktig så att man kan svaret.
Så berätta om dethär för alla era vänner annars blir de så tråkigt!
/Jessika


born country

Hej alla glada bloggläsare :D nu är det måndag igen vilket betyder fullfart på igelstavikensgymnasium! idag har vi i räddningsmedicin 3 bara haft en lektion, som var sjukvård. så vi hade sovmorgon och sluta tidigt, riktigt skönt :)

På onsdag drar i igång med våra Tävlingar som vi ska börja ha nu i 5veckor framåt. så Tipsa era vänner och fiender, nära och kära och alla andra ni känner om att gå in på våran blogg och vara med på våra tävlingar. Vi har olika vinnare och olika priser varje vecka.

Så kom igen nu, det här ska bli as bra!!! /Jessika

idag får ni en bild på RMID1


Efter alla om och men..

här har ni filmen från igår ;) var massa knas med att klippa och ljudet blev inte som det skulle, så fick bli musik i bakgrunden. Enjoy or leave! /Chriszy10-01-23

Ska precis sätta mig och fixa iordning med filmen från igår! hihi. Håll ut, det kommer snart!

sålänge: GRATTIS JESSIKA! :D <3

/ Chriszy

it´s all coming back

jag hade så grymt roligt igår vill jag bara säga. mitt första åk var i röda backen, jag som aldrig åkt förut, jag testade inte ens barnbacken. men antingen var jag en bra elev eller så var chriszy en bra lärare. jag chansar på både och :)  
här är några bilder:
Johanna och Tess på bussen

Framme i romme

Chriszy högst upp på toppen

Chriszy åker i backen :)

chriszy och jag i liften

Jag och chriszy på bussen hem, lite trötta


/Jessika


sing in a smokingroom

klockan är nu 04.24 och jag är inte alls så trött som jag borde vara. men de kommer väll på bussen sen (a) haha
aja vi hörs imorgon, de blir nog för sent idag. imorgon bjuder vi på bilder isåfall :) + att lilla jag fyller 19år imorgon :D haha

Grattis maria i klassen som fyller 19år idag :) /Jessika


dance with me

jaha mitt hjärta dunkar i hundraåttio och jag är as nervös. Imorgon bär det av till romme för skidåkning i backarna. Jag har aldrig åkt skidor i hela mitt liv så de blir en upplevelse haha. Igår så satt jag och prata med mamma, pappa och malin om skidorna så börja dom snacka om massa saker, dem nämnde pjäxor eller vad de heter och när jag inte ens vet vad de är så kan man väll förstå att de verkligen kommer gå bra för mig imorgon. vi ska filma och ta massvis med kort! några bilder kommer väll upp på lördag eller imorgon kväll om jag orkar då.
Ska upp tiidigt, men jag får långa systers bil så jag ska hämta David och Chriszy i klassen kl 05.00 :| ja så jag ska väll bara ta och sova nu så att jag orkar gå upp imorgon! herregud...... om jag kan sova vill säga. haha

TUT TUT I BACKEN  / Jessika


2010-01-22 05:45

Då ska vi vara samlade på skolans parkering för avfärd mot romme.
Är väldigt förkyld, men har laddat med lite pasta till middag, alvedon nerpackat och kameror i väskan. Liten digitalkamera, videokamera och min systemkamera. kommer bli super! hihi.
Blir en hel del bilder kan jag tänka mig och det kan ni få se fram emot!


Jessika kom förövrigt på en superidé härom dagen, i tisdags tror jag. Eftersom vi har fem veckor kvar på projektarbetet så ska vi ha fem veckotävlingar, med ett hemligt pris i varje! Vi har fått ja från plugget så det kommer att bli av!

/ Chriszy

Brand

Som Jessika har sagt så var vi på brandstationen och fikat  (mums) och gått igenom terminens schema! Det roliga är att vi ska ÄNTLIGEN få vara ute på APU arbetsplats förlagd utbildning. Eller en ungefärlig sådan. I vårat fall på räddningsmedicinen kallas det visst för "Fältstudier", det menas då med att vi kanske inte får utföra så mycket utan mest observera hur dem inom räddningstjänst och ambulans arbetar. Men det duger åt mig! Det är något som jag verkligen ser framemot!! Mer info om detta spännande projekt kommer längre fram när vi väl ska genomföra det!

Aja det var allför nu, ha det så bra så hörs vi när vi hörs!

Over and out/Therese

Like a shadow

Just nu sitter vi på lektion, Svenska B i datasalen. Vi skriver ett debattinlägg, Therese skriver om att vi vill ha högre studiebidrag och jag skrev om att man borde förbjuda stening. Johanna har gått hem eftersom hon inte mådde så bra och Chriszy sitter uppe i klassrummet med sin egen dator och skriver. Senare ska vi till brandstationen och gå egenom brandens schema för denna termin plus att vi ska fika. :)
bild på brandbilar och Elvis! :)make some noise

Bildbomd från terminens första idrottslektion :) (vi hade ett fyspass)

Det här är Louis, våran idrottslärare. Han är lätt den bästa idrottsläraren som jag har haft!

bilder från träningen!Och sist tar jag och lägger in en bild på Tess och Johanna

och även på mig och Chriszy


/Jessika


Videoinlägg!


Njut så länge ni kan...

Tänkte berätta om en lite rolig sak som hände mig igår. Lite rolig och helt oväntad.

Jag satt på bussen med en kompis och pratade om lite allt möjligt när plötsligt en lite äldre kille kommer fram till oss och säger att han hört oss prata om igelsta.
-Njut så länge ni kan hörrni. Igelsta är en jäkligt bra skola. Jag saknar tiden där.
Ja du, vi håller verkligen med. Han pratade även om alla lärare han haft som jobbar kvar. Det var väldigt kul att höra. Igelsta är inte en så stor skola men vi är ändå väldigt omtalade och omtyckta. Det tycker vi om.

Puss o kram/ johanna

cruise;)

Nu är studentkryssningen äntligen fixad:) Vi åker den 9 mars:) Det har varit lite upp o ner med det eftersom våran klass inte kan komma överens men idag betalade alla och jessika och chriszy åkte för att boka:) Tack tjejer, hade inte blivit något utan er:) Det kommer bli så otroligt kul..jag längtar verkligen:)

/ johanna:)

Ny termin

Idag var första dagen på våran allra sista termin på igelstaviken!:) Vi hade bara en enda lektion och det var sjukvård, där våran lärare Sandra pratade om psykiska sjukdomar och så kollade vi på film som handlade om just detta!
Det var alltför idag!
Kram på er!
Over and out/Therese

the climb

Bild på mig och Chriszy från Helgen, lite charmig! haha


goodnight

ville bara säga godnatt :) imorgon är de dags för skola igen /Jessika

Weekend

Nu är det helg! Skönt är det att få ladda inför en ny vecka med nytt schema! Har pluggat lite naturkunskap och resten av helgen ska jag brar ta det lugnt!
Just för tillfället har jag inget mer att skriva, men vi hörs på måndag!

Over and out/ Therese

Lördag

Idag är det lördag, så var inte i skolan! Istället så har jag jobbat, tjänat lite extrapengar. Det är härligt!
Tyvärr kan jag inte skriva något om skolan nu, ska rusa hem till Jessika!

/ Chriszy

Lördag

Idag är det lördag, så var inte i skolan! Istället så har jag jobbat, tjänat lite extrapengar. Det är härligt!
Tyvärr kan jag inte skriva något om skolan nu, ska rusa hem till Jessika!

/ Chriszy

close to you

skönt med helg :) veckan har gått jätte fort, känns knappt som att skolan har börjat. så de betyder väll att de är rätt lugnt ändå!
på klassens dag valde vår klass att spela fotboll och brännboll. Andra klasser valde tex bodaborg m.m roliga aktiviteter. bild från klassens dag /Jessika

wanna have fun

idag har vi haft resursdag, chriszy har ju redan berättat vad de är för någonting så då behöver inte jag berätta de igen :)
tänkte bara lägga in en/två bild(er) från när vi hade sjukvård i ettan, när vi fick bära upp och ner på våra klasskompisar i en ????? från trapparna. Kolla på bilden och se om ni vet vad de heter? :) (kommentera svaren)    /Jessika


After school...

Ja nu håller förberedelserna för tiden efter gymnasiet på för fullt. Det är så kul att höra vad alla vill och ska göra:) Jag pratade med en tjej från en annan klass idag som ska flytta till USA och jobba som personlig tränare. Intressant. Det finns så mycket man kan bli när man går på igelsta. Själv funderar jag på att flytta till Göteborg och gå en skola för att bli hudterapeut. Men det är mycket förberedelser så man måste verkligen börja planera i tid. Men man får även mycket hjälp från skolan så det är inte helt kaos:) Lärarna och syv är till stor hjälp.

Nu ska jag ta o ringa till förhoppningsvis min nya skola:) /johanna

Resursdag imorgon

Imorgon är det resursdag. Jag tycker det är underbart att vi får sådana tillfällen! Jag ska själv inte gå dit, men det är ett gyllene tillfälle för de som av någon anledning missat ett prov eller en labb!

Under den här dagen hände inte så jättemycket. Jag har bokat mina blades till Romme (tack för hjälpen Bida & Bäck), vi hade årets första historialektion och årets första religionslektion. Var ganska intressant, Islam, Judendomen och Kristendomen kommer utifrån samma grabb, Abraham.


Nu väntar film för mig, Oceans eleven. Den ska tydligen vara bra så jag ger den en chans!
/ Chriszy

if you´re not the one

nu har alla nya scheman kommit, men dom börjar gälla nästa vecka. såhär kommer vårat att se ut:  /Jessika


Wiiie...

Just nu har bredd 3orna snölekar. Catch the flag och rugby. Det såg jätte kul ut:) Jag hade tyvärr inga varma kläder med mej så jag sitter istället här inne i värmen med jackan på:P
Nu när jag såg alla ha jätte kul där ute i snön längtar jag verkligen till rommeresan som vi ska göra den 22 januari:) Kanske blir det lite lekar då också eftersom jag inte kan åka skidor:P Jag lovar att jag igallafall ska ha varma kläder med mej då:)

Puss o kram/ johanna


Ännu en tisdag!

Tjenare folket!
Just nu sitter jag och värmer mig framför den öppna spisen hemma i vardagsrummet, hur härligt är inte det? Lär vara riktigt varm inför snölekarna imorgon på idrotten i alla fall !
Har precis läst mina mail, varav ett var av stort värde för min klass. Vi har ju inte fixat flak till studenten än, eller ja, vi hade typ fixat, men det blev nått knas med det. Nåväl, jag mailade till ett ställe för information och fick precis den information jag behövde. Så nu ska jag bara informera klassen på nästa klassråd så får vi rådgöra om hur vi ska göra. Ringa dem och få mer information eller strunta i det?

Som Tess nämne tidigare så har vi planerat en kryssning rätt länge och nu närmar det sig ett resultat. Den nionde mars ska vi åka, om allt går i lås. Folk har kommit med pengarna en efter en, nu är det bara hälften kvar, så kan vi boka nästa vecka, underbart!

/ Chriszy

dance around

När vi gick i 2an så hade några i vår klass (rmid) en kurs som hette Natur och friluftsliv. Vilket betyder att vi var jätte mycket ute i naturen. Vi fiskade nere i kanalen, undersökte hur mycket smuts flyttar på sig under flera veckor, lärde oss att starta en brasa och lite annat smått och gott. När kursen nästan var slut så fick vi åka till Slandön och bara vara i stortsätt, vi spelade brännboll - fotboll och lite sånt. men de regnade och var jätte dåligt väder så de var tråkigt men det var en kul dag :)

förberedelser inför fotboll och brännboll

fotboll

grillning av korv, hamburgare och marshmallows

tände en brasa inne i vår stuga

Nattbus

tandborstning

i väntan på båten för att åka hem

väntan

båtturen hem/Jessika


Get to work

Idag så började vi arbeta med skoluppgifter Naturkunskap och Svenska. Skönt att äntligen få komma igång igen med skolan så allt blir som vanligt igen! Sedan så håller vi på med att planera en Studentkryssning som vi ska genomföra den 9:e mars, så den här veckan är det insamling av pengar och nästa vecka ska vi boka hela kalaset!
Ni som börjar gymnasiet i höst kanske redan nu har planer på vad ni skulle vilja göra som eran "Studentgrej" med klassen, då är mitt tips att prata med din klass om det i tid! För då har ni god tid på er att samla in pengar om det det skulle vara något som kommer att kosta!

Det var allt för nu! Ha det bra så länge:)
Over and out/Therese

is that your friend

första dagen i skolan var extremt lugn. Vi hade i stort sätt bara klassråd, så de var ju rätt skönt sätt att starta terminen på :) Finns inte så mycket mer att säga om dagen så ha en fortsatt trevlig kväll, Godnatt /Jessika

Bild på Johanna och Therese


so close

jaha, nu är allt bokat inför den 22 januari då vi, alla treor på igelsta, ska åka till Romme. Jag fixade min och tess bokning idag så nu har vi skidor redo som väntar på oss. haha
jag är jätte nervös inför dethär eftersom jag aldrig har åkt skidor i hela mitt liv :o men jag har väll förhoppningsvis snälla vänner dom hjälper mig ner i backarna. haha! /Jessika


Sådär ja!

Nu är designen helt klar! Riktigt nöjd faktiskt! Får bara hoppas på att de andra tjejerna gillar den! Väntar på svar från dem!

Så. Imorgon börjar skolan igen, men terminen är inte slut. Den löper hela veckan ut! Inte förr än nästa vecka så börjar vårterminen på riktigt, men det gör mig ingenting. Jullovet är över om några timmar och våren närmar sig. När våren lider mot sitt slut så kommer sommaren, och då tar vi studenten, något som alla ser fram emot!
Jag vet själv inte riktigt vad jag ska göra efter studenten. Jag vill i framtiden bli brandman, men eftersom jag inte har tagit körkort än, och man behöver det när man söker så kommer jag inte kunna söka in förr än tidigast till våren. Jag och Jessika har dock ansökt om att åka till USA som au pair. Vi ska på möte nån gång i vår och då kommer jag bestämma mig hur jag gör. Om jag blir kvar hemma så kommer jag att jobba i ett halvår, göra högskoleprovet och söka SMO-utbildningen på distans. I andra hand, om jag inte kommer in på SMO så kommer jag söka till sjuksköterska eller fortsätta jobba, så att jag har en sysselsättning! Funderar också lite på en utbildning till sotare som är på x antal veckor, så kan jag jobba som sotare under nästa halvår medans jag väntar på att kunna söka utbildningen!

Men nog om det! Nu tänkte jag hitta på någonting annat, skriva lite loggbok kanske? ;)

/ Chriszy

Tjenare!

Dags för skola imorgon då! Blir nog ganska skönt. Det första vi som har breddidrott åk. 3 ska göra är att ha gymnastik. Klockan 9 på morgonen. Spännande!

Det är dags för en ny design nu när det är nytt år, ny termin och allt, så jag tänkte sätta mig och pilla ihop en nu!
Tänkte skicka in ett inlägg lite senare i samband med designen!

/ Chriszy

When we fall in love

Vi håller på att göra om designen på bloggen, de där juliga passade inte in längre :) /Jessika
bild från när vi var sjukvårdare åt skolhockey laget.

like a big..

Hej hallå, snart börjar skolan. jag längtar faktiskt otroligt mycket på den här terminen. de ska hända så mycket roliga saker. alla student saker liksom. i februari hoppas jag att vi får alla våra beställda student saker, mössor, kläder, champagneglas osv :) jag längtar, längtar jätte mycket :D men de är jag nog inte ensam om att göra.
men jag kommer att sakna min tre underbara år på igelsta också förstås!
/Jessika


2010!!!!

Chriszy du har helt rätt! Den 12/1 drar vi igång igen för att inleda den sista terminen på Igelstavikens gymnasium! Om bara några månader tar vi STUDENTEN och tackar för våran tid på Igelsta och börjar färden mot nya mål i livet!
Det som händer nu närmast framöver är att vi ska åka till Romme! Bilder och sådant kommer då!
Njut så länge ledigheten varar för snart drar allt igång igen!

Ha det!
Over and out/ Therese  

sing a long

nä vi gick i tvåan fick vi åka iväg och vvara med i publiken på sing a long. man behövde inte åka med men om man ville så fick man:) vi fick vara med på två avsnitt efter varandra vilket gjorse så att jag fick träffa min idol peter johansson!!! /Jessika


peter johansson och jag(jessika)

jag tess och johanna efter programmet!

Nytt år, ny termin!

Snart dags för en ny header va? Julen ör ju över :)
Var ett ganska bra tag sen jag skrev, men det har sina anledningar.

Vi har ju lov nu, men börjar igen den 12e, har jag för mig. Rätta mig om jag har fel ! Ska bli kul att komma tillbaka faktiskt, få rutiner igen, visst är det skönt att vara ledig, riktigt skönt, men samtidigt så är det härligt att ha en sysselsättning och inte bara sitta och rulla tummarna!

Vi hoppas på en lika bra vårtermin som höstterminen!
/ Chriszy

RSS 2.0