we all die young

Om du vill uppleva känslan av att behärska olika idrotter är breddidrottsutbildningen något för dig. Du läser breddidrott under hela gymnasietiden och hinner därför med att pröva på många olika idrotter

bild från Bullerö med breddidrotten

Utbildningen består av fyra kurser där Specialidrott A är en grundläggande utbildning om 200 timmar som du läser under år 1. Här får du lära dig hur kroppen fungerar i vila och i arbete. Du får vidare pröva på styrke-och konditionsträning under sakkunnig ledning. Tillsammans är vi också ute i skogen och praktiserar frilluftsliv.

Specialidrott B är en fördjupning av A-kursen där du får möjlighet att specialisera dig mot en eller flera idrotter med tonvikt på ledarskap. B-kursen läser du under år 2.

Specialidrott C och D läser du under avslutningsåret. I C-kursen läggs tonvikten på föreningslivet och friluftsliv. Som avslutning på dina tre gymnasieår kommer du i D-kursen fördjupa dig inom området hälsa.

bilder från breddidrottens havskajak 
 

Breddidrottsutbildningen är en möjlighet för dig som gillar att röra på dig. Utbildningen lägger grunden till ett framtida aktivt liv. Du kanske vill jobba som idrottslärare eller i en ledarroll inom idrotten. De elever som går breddidrott kommer från olika program på skolan. Fördelningen mellan killar och tjejer är jämn. I utbildningen ingår teoretiska och praktiska test. Målsättningen är att hela tiden förbättra sitt kunnande och sina prestationer.

Utvärderingar har visat att de elever som går hälsa/breddidrottsutbildningen är nöjda. Eleverna trivs med att pröva på olika idrotter

text tagen på igelstaviken.se


För er som är mer sugna på Elitidrott så kommer de komma lite fakta och så om det också, lite senare :)

MVH JESSIKA, pusss på er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0