Fel tolkning


Jag och tess håller på att skriva ett arbete om buddhismens livsåskådning, inom etik och livsfrågor.
Såhär skrev tess på kladden:
"Därför har jämlikheten varit större i buddhismen än i hinduismen och muslimen." (se bilden)
När jag skulle ändra ordet muslimen och skriva islam, så råkade jag skriva muslam...

UPS. man är visst trött en måndag.

Vi har en väldigt härlig vecka framför oss, idag har vi haft två lektioner, ska ha vår tredje i eftermiddag. Imorgon har vi temadag. "Högskola och college". På onsdag har vi lektioner som vanligt. Fortsättning på brandmannens fysiska krav? Torsdag är studiedag, den får vigas åt att (för mig) komma ikapp med ett arbete jag är lite efter i, men det kommer gå som en dans! och på fredag ska vi på sacomässan för att kolla runt på lite olika högskolor!

Ha en nice dag! / Chriszy


We are the world

Om Elitidrott
Ansökan till elitidrotten
Du som väljer elitidrott -du brinner verkligen för din idrott - du vill nå toppen, du siktar högt och hos oss på Igelstaviken får du parallellt med studierna ägna dig år din specialidrott. Väljer du elitprofilen tränar du på dagtid under kvalificerad ledning. Vi vill få dig att nå och må toppen!

Om du väljer elitprofilen måste du först skicka in din ansökan till kontaktpersonen/idrottsförbundet för respektive idrott. Observera att sista ansökningsdag är den 1 december med undantag för ishockey som är den 1 november och basket den 15 januari. I januari får du skriftligt besked om dina idrottsmeriter är tillräckliga.

Du söker sedan till gymnasieskolan som alla andra elever. Programmen med elitprofil är utformade i samarbete med Södermanlands olika distriktsförbund och med några av Södertäljes större idrottsföreningar, exempelvis SSK och SBBK. Vi erbjuder dig de lokala inriktningarna ishockey, basket, simning, fotboll, friidrott, golf, innebandy och övriga idrotter till exempel individuella konditionsidrotter - mer information lämnas av skolans friidrottstränare. Inom idrotterna ridning och tennis har vi inga nya intagningar till hösten 2009.

Våra kontakter i Elitidrott - var vänlig se under rubriken Samarbetspartners.
Text från igelstaviken.se

bilder från Bosön med 2ornas elitidrotter:
innebandy

Basket

Blandade idrotter, fys!

Innebandytränaren Göte Rosth


puss från jessika


Try to dance...

Tjenare:) ja då e d min tur att skriva igen då:) Idag har alla breddidrottare i trean fått pröva på att dansa lite bugg. Skit kul va d verkligen;) Måste erkänna att jag var lite skeptisk till det från början men det gick jätte bra och alla hade kul. Det va våra underbara elever Chriszy och Linnea från RMID3 och Pontus från SPID3 som höll i lektionen..Tummen upp för de:)
Puss o kram/ Johanna<3

Skönt....!

Hej alla!
Idag var man ledig för att vår lärare inte var i skolan och det är bara henne vi har på måndagar, så då fick man åka hem istället! SKÖNT!
Men då får man passa på att plugga istället så att man hinner med allt som ska göras nu innan jul! Så det är det jag sitter och gör nu, men jag hoppas att det händer något roligare imorgon som vi kan skriva om!
Men för stunden så får ni ha det så bra så länge!

Over and out!/Therese

Live från gymnasiemässan!

Står här i montern med Per, Anna-Lena och Eva. Vi pratar på för fullt med alla nyfikna nior och det är en hel del som verkar intresserade!!
 


Wonderwall

bilder från idag :)
klassrummen på igelsta ser ungefär ut såhär

Tjejer i klassen pluggar sjukvård

Johanna med Chriszys glasögon

Chriszy med sina egna glasögon, och helt galen... som vanligt :D

Jag med Chriszys glasögon


Våra fredagar är jätte sköna, korta och bra! Vi har bara två lektioner, precis som man vill ha det på fredagar. eller hur? :)

pussar från Jessika


I have never been so pround

Skolfotorna har kommit till oss nu, vi kommer att ha klassfotot som en tävling i studentkampen där alla 1or och 2or ska rösta på vilket foto dom tycker är bäst.
här är några bilder från dagen fotorna togs
BF3

NVID3


resten blir lite utav en hemlis eftersom de inte finns så många fler bilder :P men såhär blev vårat foto, när det var helt klart. De blev lite dålig kvalitet bara när jag la in den på datorn :o men tryck på bilden för att göra den större :) 


Puss och kram från mig /JESSIKA

we all die young

Om du vill uppleva känslan av att behärska olika idrotter är breddidrottsutbildningen något för dig. Du läser breddidrott under hela gymnasietiden och hinner därför med att pröva på många olika idrotter

bild från Bullerö med breddidrotten

Utbildningen består av fyra kurser där Specialidrott A är en grundläggande utbildning om 200 timmar som du läser under år 1. Här får du lära dig hur kroppen fungerar i vila och i arbete. Du får vidare pröva på styrke-och konditionsträning under sakkunnig ledning. Tillsammans är vi också ute i skogen och praktiserar frilluftsliv.

Specialidrott B är en fördjupning av A-kursen där du får möjlighet att specialisera dig mot en eller flera idrotter med tonvikt på ledarskap. B-kursen läser du under år 2.

Specialidrott C och D läser du under avslutningsåret. I C-kursen läggs tonvikten på föreningslivet och friluftsliv. Som avslutning på dina tre gymnasieår kommer du i D-kursen fördjupa dig inom området hälsa.

bilder från breddidrottens havskajak 
 

Breddidrottsutbildningen är en möjlighet för dig som gillar att röra på dig. Utbildningen lägger grunden till ett framtida aktivt liv. Du kanske vill jobba som idrottslärare eller i en ledarroll inom idrotten. De elever som går breddidrott kommer från olika program på skolan. Fördelningen mellan killar och tjejer är jämn. I utbildningen ingår teoretiska och praktiska test. Målsättningen är att hela tiden förbättra sitt kunnande och sina prestationer.

Utvärderingar har visat att de elever som går hälsa/breddidrottsutbildningen är nöjda. Eleverna trivs med att pröva på olika idrotter

text tagen på igelstaviken.se


För er som är mer sugna på Elitidrott så kommer de komma lite fakta och så om det också, lite senare :)

MVH JESSIKA, pusss på er!


förberedelser!

Vi tar studenten i juni. Då är vi klara med gymnasiet. Ett steg längre fram i vuxenlivet!
På Igelstaviken sker en massa förberedelser inför studenten. Mössorna är beställda sen någon månad tillbaka, studentkampen är igång! Första deltävlingen, klassfotot är klart,  nu är det bara vänta på att ettorna och tvåorna ska rösta så att vi får veta vilka som vinner fotot!
Nästa deltävling sker i december. Den 21a december, för att vara exakt. Då ska vi ha pepparkaksbak! HÄRLIGT, juligt, trevligt. Tur att vi har ett gäng vinnarskallar i klassen och en del estetiskt lagda! Vi kanske inte alltid kommer så bra överrens allihopa, men laganda. Det har vi! 

Vi har tre ytterligare deltävlingar i vår, igelstaloppet och drakbåtsrodden, den tredje är inte bestämd än, men igår på studentkommitémötet så kom det upp en riktigt rolig idé och går den igenom så kan det bli RIKTIGT kul! :)

/ Chriszy

Två bilder ;)


Dockorna från i måndags


Jessika, på en rast, i en av skolans hääärliga soffor ;D


I was born country

Jag tänkte lägga upp två bilder från HLR på barn idag. som tess skrev om tidigare att vi skulle ha idag :)
Någon annan skriver förhoppningsvis mer senare, och Chriszy lägger upp fler bilder hoppas jag? :D 
 
pusssss Jessika

Chriszy, Jag och Tess tillsammans med alla dockor

En såkallad Barn "Anne" Docka :)

Helg och gymnasiemässa!

Det finns egentligen inte så mycket att skriva just nu, eftersom det är helg, men jag slänger in ett inlägg i alla fall! Nästa vecka, torsdag, fredag och lördag så är det gymnasiemässan. Det blir bara jag som står där, av oss tjejer, men det är några till från vår klass som ska dit, plus en massa andra från andra klasser, så det blir trevligt! Jag kommer stå där på lördagen, och det känns som att det kommer vara ganska lugnt då, eftersom det är helg, men vem vet. Vi kanske får full fart hela förmiddagen? Inför mässan ska jagockså fixa flyers att dela ut, så vi får lite mer publicitet här! Mer besökare = kanske fler elever hos igelsta efter sommarlovet?

Ha en fortsatt härlig lördagskväll + helg / Chriszy

Time flies.......

Nu har ytterliggare en vecka gått på Igelsta! Jag förstår inte vad tiden går fort! Med endast några veckor kvar till jul så finns det mycket att göra! Det är läxor, förberedelse inför studentkamper, med pepparkaksbak mm..
Den här veckan som gått nu har det hunnits med Vaccintagning för svininfluensan, lektionsarbete och mycket annat.
På måndag så ska våran klass till brandstationen och få intyg på HLR (hjärt och lungräddning), för både barn och vuxna.
Mer info om det kmmer säkert på måndag!

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg!
M.V.H Therese!<3

Intervjuver...

Idag har jag intervjuvat tre st elever på skolan för att se vad de tycker...

Vad tycker du om skolan?
Vad tycker du om miljön på skolan?
Vad tycker du om lärarna?

Angelina idp3

Jag tycker att skolan är jätte bra och mysig

Det är en trevlig miljö. En ren skola. Det är inte vanligt att skolor är rena men på igelsta är det rent;)

De jag har haft är trevliga.

Parthena op2

Det är en mysig och skön skola med bra stämning.

Det är bra att skolan inte är så stor..den e inte jätte liten heller.

Lärarna är bra. De är unga och det är en fördel.

Alexandra spid1

Bra skola..vill inte byta:P

Bra miljö. Det är skönt att vi har soffor och kan sitta och slappa på rasterna

De är bra och roliga..inte som andra sura och stränga lärare.

Det var allt från mig, ha en bra dag/ johanna
vaccinet är på igelstaviken

Hej alla glada bloggläsare :)
Imorgon är det onsdag och då får vi chansen i skolan att vaccinera oss mot svininfluensan, vilket jag tycker är jätte bra för att minska smittan. Jag kommer att ta vaccinet helt klart, jag tycker att de är en självklarhet. Vi kommer att gå klassvis imorgon, alla klasser har fått olika tider. Min klass har tid kl 11.40.

De var bara de jag tänkte berätta idag.
Tack för mig. massvis med pussar från Jessika :D

Spexfoto RMID3 2009


Liv utanför luckan!

För en stund sen så var det tyst och nästan öde här i skolan. Men nu börjar det bli liv utanför luckan. Folk börjar anlända, en efter en, eller i grupp. Syven springer runt för att hjälpa till med något tror jag, lärarna är påväg till sina lektioner och eleverna, ja. De förbereder sig för ytterligare en fantastisk dag här på igelstaviken!


/ Chriszy

Lärare

Tänkte presentera ytterligare tre lärare! Har dock glömt papperet med svaren på frågorna jag ställde, så jag kommer enbart berätta namn och vilka ämnen de har :)


Det här är Sandra Ramkloo. (Min klass ena mentor).
Hon är lärare i vårdämnena (t.ex sjukvård, medicinsk grundkurs, vård och omsorg etc). 
Vi har Sandra i sjukvård, etik och livsfrågor + projektarbete!


Här har vi Louis Jorquera.
Lärare i idrott och hälsa a + b!
Våran klass har Louis i idrott och hälsa B. Vi hade honom i idrott och hälsa A i ettan + tvåan!


Sist för idag, men inte minst; Anders Nyman!
Lärare i religionskunskap och samhällskunskap.
Nu i trean så är det första kursen vi har Anders i, och vi har honom i Religionskunskap A.


/ Chriszy


I ondsdags, brandmannens fysiska krav!

I onsdags var vi, som Jessika nämnde, på södertälje brandstation och fick pröva på en del tester som man som brandman ska klara av för att inte bli av med sitt jobb. Vi var indelade i två grupper och halva klassenfick göra chins, brutalbänk och rullbandstestet. Vid rullbandstestet ska man gå sex minuter i en viss hastighet, med (jag tror det var 30 graders) lutning. Man ska också ha full brandmansklädsel + luftpaket på sig. Det är alltså rätt krävande! Andra halvan av klassen fick göra knäböj med 45 kg, bänkpress 45 kg, roddmaskin 500 m på 2 min och stående rodd (marklyft) vet inte exakta vikten där.

Det var riktigt spännande och en upplevelse att få testa på det där, och jag ser fam emot nästa gång då min grupp kommer att ha brutalbänk, chins och rullbandstestet! Nu ska ni heller absolut inte tro att vi, som elever, har kravet på oss att klara det. Nej vi fick testa på, och då vet ju alla som vill bli brandmän vad vi ska klara av och träna mer på. Det är ju super! Det är ett härligt gäng med brandmän vi har som har hand om våra lektioner! Vi kan bara tacka för allt vi lärt oss och för att vi får pröva på olika saker även praktiskt!

Jag kan även dela med mig och berätta att jag klarade inte av bänkpressen, mer än att lyfta stång+vikter ur ställningen och böja ner armarna, sen satt jag fast! det blir alltså mer träning på det från min sida ;)

/ Chriszy

Naturkunskap B

Andra riktiga lektionen för veckan avklarad. Jag och Tess hade labb och vi skulle laborera om hur man tar bort blod- och fettfläckar! Det var roligt och stimulerande att man fick jobba mycket praktiskt och självständigt. Det är kul att inte alltid sitta i skolbänken!


Laboreraren 1

Laboreraren 2


Sen tänkte vi presentera vår NkB lärare! Petra Persson!

Petra är lärare i naturkunskap och matematik. Idag hade vi kemi med henne, inom naturkunskapen!
Hur länge har du jobbat på Igelstavikens gymnasium? : Jag är inne på mitt fjärde år.
Vad tycker du om miljön här? : Den är jättemysig!
Vad tycker du om eleverna?: Detär roligt för att det är så varierat, detär så många olika individer. Idrottselever, icke idrottande elever helt enkelt en bra blandning!


/ Chriszy


sing with me

Hej :)
just nu sitter jag i skolan, väntar på att min lektion ska börja. Naturkunskap ligger på schemat och idag är det labb så vi har delat in klassen i två grupper, Tess och Chriszy är i den första gruppen och har lektion nu. Jag och Johanna börjar kl 10, då ska vi ta reda på hur man kan ta bort nagellack från nylon strumpbyxor!

Som ni vet så går vi fyra tjejer på igelstavikensgymnasium och vi går räddningsmedicinska programmet och idag har vi räddningsmedicin sista lektionen. På dom lektionerna gör vi massvis med olika saker, vi har klättrat och räddat "människor" i släntar, vi har simmat i kanalen, vi har klippt bilar och vi har gjort massor med andra grejer men de kan ni få veta mer om senare. Idag ska vi träffas på brandstationen. Temat för lektionen är brandmannens fysiska krav. vilket betyder att vi kommer att få testa på brandmännens anställningstester. Jag hoppas att de går bra för oss, även om de inte är något krav att klara dom, utan huvudsaken är att prova på bara :)


Bild på Johanna från simning i kanalen år1

Brandmannen Trulle instruerar om hur man ska göra

Tre Killar i klassen är förberedda

Nu är alla i vattnet, svinkallt

Låt livräddningen börja!Puss Jessika


Vad hände sen?

Jag har ställt några frågor till gamla studenter...


Vad har hänt sedan du tog studenten?
Hur tyckte du det var att gå på igelsta?
Vilken betydelse har tiden på igelsta haft för dig?
Vilket råd vill du ge till de elever som går i nian och ska välja gymnasium?


Kille student 2007

Jag har jobbat hela tiden sen jag gick ut. Gick BF och nu jobbar jag på en förskola i saltskog!

Jo det va kul..Jag gick där dock bara ett år så jag har inte så mkt därifrån. Men det va en bra skola med bra sammanhållning. Trevliga lärare. Tyckte inte så mkt om innemiljön bara..kunde vart snyggare!

Som sagt så gick jag bara där i ett år. Så de e svårt att svara på! Men jag har träffat mkt nya människor via igelstaviken och det va ju trevligt.

Ngt råd...hmm..va inte rädda för vilket val du gör av linje, om det inte känns rätt kan du ju byta!

Tjej student 2009

Efter studenten tog jag några veckor till att bara slappna av och umgås med vänner och familj. Jag jobbade lite då och då men levde mest livet;)

Jag tyckte att det var bra att gå på igelsta. Självklart har det varit på både gott och ont, men nu i efterhand är jag rätt nöjd faktiskt..Man inser inte att man har det bra tills man har lämnat det.

Omgivningen på igelstaviken har fått mig att växa som person, jag har lärt mig mkt om hur man ska klara sig i framtiden (trott eller ej) men om man skall se det arbetsmässigt så har det inte gett speciellt mkt studiemässigt eftersom att jag va skoltrött.

Till de som går ut nian, fundera över vad du vill göra i framtiden. Vill du jobba eller plugga. Välj utbildning efter vad du vill göra sen.

Tjej student 2008

Jag har mognat som person och lärt mig mer om hur vuxenlivet är och vad den handlar om. Jobbar nu med människor inom handikappsomsorgen och inom äldre vården.

Igelsta är en underbar skola med lärare som bryr sig om eleverna. Det är en skola med bra miljö. Det va riktigt kul att gå där.

Min tid på igelsta betyder jätte mkt för mig för där fick man uppskattning. Jag skulle inte byta bort det mot något.

När man ska välja gymnasium ska man inte tänka på vad ens kompisar ska gå utan man ska välja det man tycker känns bra för en själv.

Kille student 2007

Jag har inte gjort så mycket. Jag har haft två olika jobb men nu har jag precis börjat plugga.

Jag tyckte att det var en ganska schysst skola med många snälla människor. Lärarna hjälpte verkligen en när man behövde de.

För mig har igelsta betytt mkt..Det handlade mest om idrott för mig men jag gav upp det och började jobba istället. Det är det som är bra med igelsta, man kan kombinera både idrott och studier på samma gång.

Välj något ni gillar och ta inte första bästa som ni kommer in på. Det är ett viktigt val.


Tack alla för de fina svaren och hoppas det hjälper de som läser/johanna


the show must go on

Hej allihoppa! Nu ska även jag slänga in ett inlägg här i bloggen, mitt första blir det :) Och nu är vi tillbaka i pluggandet efter lovet som har vart jätte skönt och väldigt nödvändigt! Låta hjärnan vila lite, och ta de lugnt.

De finns väldigt många olika sporter i skolan och de flesta sporter är med i skol-sm. Och nu äntligen har lottningen kommit för innebandyns skol-sm, och såhär ser de ut:

Killarna är lottade i Pool 10 tillsammans med Farsta gymnasium och Vackstanäs. Vackstanäs kommer att vara arrangörer. Hoppas bara dom får en bra hall, så dom inte får den jätte lilla hallen i vackstanäs. Men de märker vi :)

Tjejerna är lottade i Pool 5 tillsammans med Nyköping och John Bauer Linköping. Arrangör kommer att vara Nyköping.

Omgångarna kommer att spelas någongång innan jullovet!

 De va allt från mig, sköt om er :) pusss /Jessika

bild från första dagen i 3an (3 kamp = dragkamp)


Resursdag:)

Hej alla glada! :)

Nu har skolan börjat igen, men bara för vissa. Idag hade vi resursdag i skolan för de elever som har IG varningar. En underbar chans att förbättra betygen på tycker jag. Resursdagar har vi en gång per termin för att eleverna ska kunna höja sina IG varningar innan betygen delas ut. Vi uppskattar alla att vi får den chansen/ johanna


RSS 2.0